Om klubbens friidrottssektion

Fotboll

Den största sektionen hos Alvesta GIF är friidrotten. Med hela 700 aktiva medlemmar är den i särklass störst. Här finns det idrottare i alla åldrar, både killar och tjejer och bredden är stor när det kommer till de olika grenarna. Denna sektion har blivit mycket populär hos alla då den är ganska billig att hålla på med och har samtidigt stor gemenskap och är superkul.

Friidrottarna håller på med sin idrott på föreningens egen arena tillsammans med fotbollen och den ligger strax utanför kärnan till staden. Det är tyvärr ganska säsongsbetonat då det är svårt att få tider till träning på vintertid. Men när väder och vind tillåter så är det full fart och man kan väl säga att 8 av årets 12 månader är friidrottarna i full gång på arenan.

Framgångarna har också varit många i denna sektion och man har till och med tagit hem ett och annat SM-guld. Dessutom går det en hel del friidrottstävling här på Alvesta GIF arena och det är alltid kul för det kommer alltid mycket publik oavsett väder och vind. Detta visar hur stor friidrotten är här i de småländska skogarna.

katlan