Om Alvesta Korpen

Fotboll

Hundratals föreningar har genom tiderna byggt upp riksförbundet Alvesta Korpen, som idag är ett av Riksidrottsförbundets större idrottsförbund. Alla föreningar i Alvesta Korpen är verksamma och har alla sina helt egna styrelser, där de fattar egna beslut om sin verksamhet. Korpen är också medlem i Svensk Friluftsliv, som samlar ideella svenska friluftsorganisationer för att försöka utveckla och bevara friluftslivets förutsättningar i Sverige. Varje dag bidrar Svenskt Friluftsliv om den svenska folkhälsan, allemansrätten och naturresurserna. Detta är absolut något som vi alla bör värna och prata om mer och mer. Hos Alvesta Korpen så handlar det inte bara om att träna för att träna, utan även att skapa en gemenskap genom att träffa nya, spännande människor. Hit kommer en stor blandning av olika slags människor. Man märker att det finns mycket passion i de föreningarna som medverkar i riksförbundet Alvesta Korpen och fortsätter det så kommer bara fler och fler föreningar vilja följa med på resan.

Alla får vara med

Hos Korpen får alla platsa oavsett religion, ålder, kön, nationalitet samt fysiska och psykiska förutsättningar. På så sätt kan fler och fler människor dessutom mötas och skapa kontakt på så vis. Man får bestämma helt själv om man vill vara ensam när man befinner sig där eller om man vill röra sig tillsammans med andra och på så sätt träffa nya människor. Alvesta Korpen handlar om rörelse, glädje och gemenskap. Att regelbundet röra på sig handlar inte bara om att kroppen ska orka mer och så att den ska må bättre, utan det handlar mest om att ha skoj och om att skapa en gemenskap. Har man roligt, så blir livet roligare. på Alvesta Korpens hemsida hittar du all information om riksförbundet, här finner du deras kontakt- och mejladress, organisationsnummer och annat dylikt som kan vara bra att veta. Du kan dessutom läsa mer om själva förbundet och hur de arbetar. De har varit medlemmar i Riksidrottsförbundet sedan 1976 och RF ger många erbjudanden till föreningar som är medlem hos dem.

Alvesta Korpen medlem i Svenskt Friluftsliv

Svenskt Friluftsliv värnar om människors hälsa. Hälsa är att man mår bra både psykiskt och fysiskt. Idag är friluftsliv en av de vanligaste sakerna svenska människor gör när vi idrottar. När man är ute i friheten så är det också då viktigt att man har bra och tåliga kläder, eftersom man aldrig riktigt vet med vårt svenska väder. Det är viktigt att ha ett par friluftsbyxor som tål oväder, en fleecejacka som håller ute vind, ett par bra joggingskor som fungerar bra och som är ergonomiska för fötterna, ja listan kan göras lång. Genom att röra på sig samt få vara ute i naturen samtidigt är väldigt bra, både fysiskt men också psykiskt. Träning generellt hjälper till att öka serotonin och de ämnena som gör oss glada och lyckliga, detsamma gör naturen. Friluftsliv är helt enkelt två flugor i en smäll om man både vill träna men samtidigt få ta del av den vackra naturen som Sverige har.

katlan