Om klubbens fotbollssektion

Fotboll

1932 när klubben bildades var det just fotbollen det började med och detta är utan tvekan klubbens hjärta även idag. Idag finner man cirka 200 aktiva medlemmar och deltagandet spänner över åldrarna 7 till 50. Nu ligger tyvärr klubbens A-lag lite längre ner i divisionerna men har haft en hel del framgångar. På herrsidan finns det i dag tre stycken seniorlag och på damsidan finns det två lag. Tittar man på juniorsidan så är det den största delen. Här finner man hela 12 stycken pojklag och 7 stycken flicklag. Det syns tydligt att det är på ungdomarna det satsas i fotbollen, vilket givetvis är helt logiskt att göra.

Alla träningar och matcher spelas på klubbens egen fotbollsarena en bit utanför stadens kärna och delas även med friidrottssektionen. Här hålls även loppmarknaden som just fotbollssektionen drog igång på 80-talet för att få in lite extra pengar till klubbens ungdomar.

Hemmatröjorna är i ljusblått och med röda byxor och strumpor medan bortastället är helt rött. Det finns även planer på att starta upp ett eller till och med flera veteranlag både på herr och på damsidan, då efterfrågan har varit stor på detta. Ser man till publikstatistiken på herrarnas hemmamatcher brukar den ligga över 500 besökande vilket är mycket bra.

Något som präglat klubbens fotbollslag är att det mycket ofta går bra för dem i de olika cuperna runt om i Sverige, vilket är superkul. Det har i stort sett i alla tider varit på detta sätt. Även om man inte ligger högt uppe i seriesystemet så har cupspelet alltid varit bättre. Visst hade det varit kul med ett lag i till exempel Allsvenskan eller i alla fall Superettan, men det viktigaste är ändå hjärtat för klubben och att deltagarna har kul när de spelar och det märks oavsett vilket av lagen man tittar på.

Förut arrangerades även en fotbollscup på hemmaplanen av fotbollssektionen. Detta var på 90-talet och man höll på med denna i nästan 10 år, men tyvärr så svalnade intresset från andra klubbar och det blev till slut för svårt att få dit lag att spela, vilket var tråkigt. Cupen blev en stor familjehelg och det var mycket roligt att spela och gick över lördagen och söndagen. Vi får väl se om den kommer igen.

katlan