Konståkning i Alvesta

Fotboll

Alvesta har inte en egen konståkningsklubb, men aspirerande konståkare och skridskoåkare har ändå möjlighet att lära sig att åka skridskor i Växjö konståkningsklubb, eftersom Växjö ligger bara 20 minuter från Alvesta. Faktum är att Växjö konståkningsklubb samarbetar med Alvesta kommun för att anordna skridskoskola för skolelever i grundskolan.

Växjö konståkningsklubb är uppdelad i skridskoskola, konståkningsskola och tävlingsåkare. I skridskoskolan lär man sig grunderna i skridskoåkning, och det är en bra start oavsett om man vill åka konståkning, hockey eller bandy. Om man därefter vill gå vidare i just konståkning är det konståkningsskolan man ska rikta in sig på. I konståkningsskolan kan man börja lära sig de rörelser som är typiska för just sporten, och ta de märken tester som så småningom leder till att man får tävla.

Klubben har knappt 60 tävlingsåkare, fördelade på olika klasser: seniorer, juniorer, ung 15, ung 13 och miniorer. För tävlingsåkare är träningen mer omfattande än för konståkningsskolan, och omfattar ofta dans, fysträning och markträning utöver isträningen.

En nackdel med att åka konståkning, oavsett vilken klubb man åker i, är att man tillbringar stora delar av sommaren i en kall ishall. Därför kan det vara extra skönt att koppla av i sköna utomhusmöbler mellan träningarna, så att man kan få ut så mycket av sommarens värme och sol som möjligt – särskilt om man också lägger tid på att pendla mellan Alvesta och Växjö.

katlan