Idrottsplats Virdavallen

Fotboll

Vi har alla en relation till sport och idrott. En del av oss föredrar att idrotta själva medan andra hellre tittar på när andra idrottar. Vissa av oss är engagerade i föreningar och håller även i träningar medan andra troget skjutsar sina barn till dessa träningar. Oavsett vilken relation vi har till idrotten så för den oss samman och skapar känslor. Vi blir alltid extra stolta när hemmalaget vinner. När Sverige tar hem ett guld så sträcker vi lite extra på oss. Om favoritlaget förlorar en match så har vi alltid åsikter om vad som hände och vad som kunde förhindrat förlusten. Det är därför vi alla älskar idrott på ett eller annat sätt, och intresset vaknad oftast på den idrottsplats som vi växte upp i närheten av, en plats som till exempel Virdavallen.

Lag som stretchar inför träning

Virdavallen är en modern idrottsplats som ligger mitt ibland idylliska omgivningar. Här finns tennisbanor, ishall, löparbanor och fotbollsplaner. Det är här nya idrottstalanger föds i knattelagen. Det är här du själv kan åka skridskor, löpträna och spela fotboll. Vem vet, du kanske till och med är med i ett lag och spelar fotboll eller hockey. Då har vi ett tips, hinner du inte hem innan matchen kan du alltid dricka yokebe för att fylla på med energi. Ingen kan prestera om man inte har tillräckligt med näring i kroppen. Med yokebe så vet du att du får i dig bra protein och viktiga mineraler och vitaminer. För en extra energikick så kan du också blanda i lite kaffe. Koffeinet ger extra skärpa och energi och så är det också en god smaksättare. På Virdavallen kan du även se Alvesta GOIF:s hemmamatcher och träningar. Man brukar säga att idrott skapar magi, och visst är det sant. Det finns få saker som skapar en så härlig känsla som när vänner, grannar och bekanta träffas på idrottsplatsen för att heja fram sitt lag till seger.

Idrottsplatser är viktiga

Idrott skapar glädje

Virdavallen är frekvent använd av många olika lag på olika nivåer. Oavsett nivå så är de underhållande att titta på. Knattelagen är otroligt söta när de springer omkring och ska försöka efterlikna sina idrottsidoler. Att se ungdomarnas snabba utveckling är en fröjd för både öga och sinne oavsett om du är förälder till någon av dem eller inte. Fast det helt klart största dragplåstret är ju vuxenlagen som tar emot olika lag på sin hemmaarena. Många av de som spelar i laget kan ha börjat sin karriär i något av Virdavallens knattelag. Och vem vet, de kanske fortfarande inte har nått sin fulla potential utan kommer att utvecklas vidare och bli internationella stjärnor. Efter en lyckad karriär så kanske de återvänder till Virdavallen och sina rötter för att träna upp nya talanger i ungdomslagen. Oavsett vilken relation vi har till idrotten så är den viktig för oss, både för vår hälsa och för en känsla av gemenskap. På idrottsplatser som Virdavallen kan du träna i en säker och trygg miljö, du får nya vänner samt att du får underhållning av de olika evenemangen som arrangeras. Så oavsett din relation till idrotten och dess arenor, så är de otroligt viktiga för oss och för vårt samhälle.

katlan