Andra fotbollsklubbar i Alvesta

Fotboll

Även om Alvesta GIF är en av de absolut största idrottsföreningarna och fotbollsklubbarna i kommunen, är det långt ifrån den enda fotbollsföreningen i Alvesta. Faktum är att det finns hela åtta andra fotbollsklubbar i kommunen, vilket om inte annat bevisar hur populärt det är med fotboll i Sverige, eftersom det finns tillräckligt spelarunderlag för att bilda så många föreningar på en relativt liten ort.

Två av dessa föreningar är kopplade till skolverksamhet av något slag. Det gäller Vislanda grundskola IF och Hagaskolans IF Alvesta. Att kalla dem fotbollsföreningar är därför kanske generöst, då den förstnämnda endast ägnar sig åt fotboll på aktivitetsnivå, och inte som en organiserad sport med ett lag, och den sistnämnda förutom fotboll också ägnar sig åt innebandy, basket, dans och olika racketsporter. Det är med andra ord föreningar vars främsta syfte inte är att spela matcher i fotboll, utan att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar i området.

Fyra av föreningarna utövar fotboll på mer seriös nivå, nämligen Vislanda IF, Västra Torsås IF, Slätthögs BOIF och Moheda IF. Utöver dessa finns också föreningarna IFK Grimslöv och Hjortsberga IF på orten.

Något som alla dessa föreningar har gemensamt, oavsett om de tävlar mot varandra eller inte, är att de framförallt drivs av ideellt arbete från föräldrar och andra eldsjälar. Något som kan vara värt att ta hjälp med är därför städningen av omklädningsrum och andra lokaler som hör till föreningen, för att styrelsen och andra inte ska behöva lägga sin fritid på detta. På Qleano.se går det lätt att söka efter städhjälp av alla de slag, till exempel flyttstädning i Kristianstad, eller städning av omklädningsrum i Alvesta, så som det gäller i den här situationen. Då kan alla de som engagerar sig i föreningens verksamhet istället lägga tid på att utveckla klubbens lag.

katlan