Alvesta innebandyklubb

Fotboll

Innebandy är en av Sveriges mest vanliga lagsport tillsammans med fotboll och ishockey. I Alvesta har den här sporten utövats så länge de flesta kan minnas. I generationer har man spelat tillsammans som en kul grej eller på lite mer seriös nivå. Alvesta Innebandyklubb är en av de största klubbarna för innebandyspelare i kommunen. Det här är även en av de äldsta klubbarna och därmed har man hunnit skaffa sina traditioner, som till exempel nyårscupen som spelas på nyårsdagen varje år. Hemma-arenan är en välkänd plats i staden där många samlas för att titta på matcher i alla divisioner. Dessvärre finns det inget damlag längre, men herrarna spelar fortfarande och har regelbundet hemmamatcher. Det finns två herrlag faktiskt, ett som spelar i division 3 och ett som spelar i divisionen strax under, nämligen division 4. Tränarna som står bakom dessa framgångar är inga mindre än Kristoffer Arvidsson, Richard Henriksson och Mikael Lehtonen.

Starka sponsorer på lokal nivå

Den här innebandyklubben har starka sponsorer bakom sig som har sett till att många förbättringar och förvärv blivit möjliga. Bland dessa sponsorer finner man Dina Försäkringar som anser att det är viktigt att visa att man stöttar de lokala idrottsföreningarna. Dessutom har ALT Hissar och Rulltrappor varit en stödjande pelare många år för Alvesta IBK. Man på Alvesta IBKs hemsida kan man hänga med i vad som händer för alla lagen. Man kan kolla i kalendern om man vill veta när nästa match ska spelas eller kanske kolla vilka jobb som utlyses just för tillfället. Man kan kolla på bilderna i galleriet och en kul grej som är lite nytt är att det nu även finns videoklipp från de viktigaste matcherna upplagda på hemsidan. Är man en riktig supporter kan man kolla in laguppställningar och läsa om skador och formtoppar. Det här kan vara extra viktigt för den som spelar på matchens resultat till exempel. De som står bakom hemsidan vill att det ska vara en mötesplats online för de som är intresserade av innebandy.

Handla utrustningen billigt online

Om man spelar innebandy vet man själv hur viktigt det är med bra material och utrustning. Det kan verka vara en enkel sport som inte kräver så mycket underhållning som till exempel ishockey eller golf. Men sanningen är faktiskt att det finns en hel värld av coola prylar för den som är intresserad av innebandy, och därför kan det vara viktigt att undersöka vilka som är de billigaste och bästa leverantörerna när det är dags för att beställa nytt. Man kan handla allt som behövs för att spela innebandy online. med hjälp av billig frakt kan man få mycket billigare priser när man handlar på till exempel en outlet online istället för att gå till den lokala sporthandeln. Det man bör komma ihåg är att de mindre butiksägarna befinner sig i en pressad bransch och om man vill se till att dessa finns kvar på våra gator bör man kanske handla hos dem.

katlan