Om klubbens ishockeysektion

Fotboll

En av de senare sektionerna i klubben är ishockeyn. Denna startade 1989 och anledningen till att man startade den var till största delen att de ungdomar som sysslade med så kallade sommaridrotter som fotboll och friidrott skulle få ett komplement att idrotta med även på vintern.

Nu finns det ett herrlag och ett damlag dessutom och på juniorsidan finns det fyra olika ålderskullar på pojksidan och även en på flicksidan vilket är extra kul. Sedan år 2001 finns det även ett veteranlag på herrsidan som spelar i seriesystemet och det gör att bredden på åldrarna är mellan 8 år och upp till hela 64 år.

Tyvärr är ishockeyn en dyr sport vilket gör att ungdomar väljer bort den mot andra idrotter som till exempel innebandy, men tack vare en del sponsorer under de senare åren så har intresset ökat igen och man märker en stor skillnad på antalet utövare. De aktiva medlemmarna i ishockeyn i föreningen är 90 stycken.

Någon egen ishall finns inte i föreningen så som till exempel fotbollen och friidrotten har och det är ganska svårt att få istider till att träna, då det inte är jättegott om ishallar i området. Utomhusrinkar är i stort sett hopplöst med tanke på väder och vind i den småländska vintern. Dock brukar vi kunna anordna rollerblades och gymnastikhallar till ungdomarna i alla fall de gånger vi inte har fått tillgång till träningstider i ishallarna.

Vi får hoppas att intresset fortsätter att stiga och att tillgången till ishallar ökar så en av Sveriges största sporter får stanna kvar i Alvesta GIF med. Intresset finns ju i alla fall så vi får hålla tummarna och kanske tårna med.

katlan